Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1
  • 2

TEMAT: portamento

portamento 2009/01/21 22:18 #2822

  • TRIOBAS 1
  • TRIOBAS 1 Avatar
  • Offline
  • Expert
  • MUZYKA JAK KOBIETA - ZAWSZE FASCYNUJĄCA
  • Posty: 801
  • Otrzymane podziękowania: 12
pomocy może KTOŚ wytęży umysł jak to zrobić
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

O:portamento 2009/01/22 01:11 #2831

  • Lucas Klauze
  • Lucas Klauze Avatar
  • Offline
  • Moderator
  • Posty: 366
  • Otrzymane podziękowania: 2
Jeżeli korzystasz z wtyczki FL'a to wchodzi w opcje kanału i zakładkę misc. Tam znajdziesz portamento



W przypadku zewnętrznej wtyczki opcja ta już nie działa i musisz szukać portamento w samej wtyczce. Zdecydowana większość posiada, ale zdarzają się upośledzone egzemplarze. Jeżeli nie ma portamento to pozostaje obwiednia na pitch.

Portamento z wtyczki Sylenth1



Przykład 1: Szybkie portamento

{audio}images/stories/sylenth_porta_example.mp3{/audio}

Przykład 2: Wolne portamento

{audio}images/stories/sylenth_porta_long.mp3{/audio}
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

O:portamento 2009/01/22 16:43 #2842

  • TRIOBAS 1
  • TRIOBAS 1 Avatar
  • Offline
  • Expert
  • MUZYKA JAK KOBIETA - ZAWSZE FASCYNUJĄCA
  • Posty: 801
  • Otrzymane podziękowania: 12
ustawiłem tak jak w przykładzie -nie działa żadna z wtyczek FL pomimo balansowania potencjometrem odpowiedzialnym za ten efekt. I co dalej?
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

O:portamento 2009/01/23 00:54 #2847

  • Lucas Klauze
  • Lucas Klauze Avatar
  • Offline
  • Moderator
  • Posty: 366
  • Otrzymane podziękowania: 2
Spróbuj jeszcze raz. Zapisz projekt i dodaj go jako załącznik do posta.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

O:portamento 2009/01/23 09:29 #2849

  • TRIOBAS 1
  • TRIOBAS 1 Avatar
  • Offline
  • Expert
  • MUZYKA JAK KOBIETA - ZAWSZE FASCYNUJĄCA
  • Posty: 801
  • Otrzymane podziękowania: 12
w tej chwili doszedłem do jednej rzeczy , a mianowicie : najechałem kursorem na potencjometr SLIDE ,prawym przyciskiem myszy wybrałem edit events ,wyznaczyłem krzywą ,zaznaczyłem porta , w wartościach MAX ustawiłem wartość 4. Co ciekawe nie dla wszystkich wtyczek ale działa . Jest tylko jeden problem glis wybrzmiewa tylko w czasie jednego taktu a ja chciałbym go rozciągnąć do 2-4 (?)
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

O:portamento 2009/01/23 10:14 #2850

  • Lucas Klauze
  • Lucas Klauze Avatar
  • Offline
  • Moderator
  • Posty: 366
  • Otrzymane podziękowania: 2
Parametr max polyphony służy do ustawienia maksymalnej polifonii. W Twoim przypadku będziesz mógł grać max 4 nuty jednocześnie.
Edit events również zbędny. To musi działać, widocznie coś robisz źle. Powtarzam, że ta opcja działa tylko na standardowych wtyczkach FL'a np. TS404, 3xOSC, BooBass, DX10, SimSynth, Wasp itp. Zewnętrzne typu z3ta, Vanguard itp nie będą działać.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

O:portamento 2009/01/23 11:39 #2851

  • TRIOBAS 1
  • TRIOBAS 1 Avatar
  • Offline
  • Expert
  • MUZYKA JAK KOBIETA - ZAWSZE FASCYNUJĄCA
  • Posty: 801
  • Otrzymane podziękowania: 12
No cóż Lucas widzę ,że będę musiał się z tym pogodzić :/
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

O:portamento 2009/01/23 13:43 #2856

  • Lucas Klauze
  • Lucas Klauze Avatar
  • Offline
  • Moderator
  • Posty: 366
  • Otrzymane podziękowania: 2
Podeślij mi projekt FL'a na Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
  • Strona:
  • 1
  • 2
Zasilane przez Forum Kunena