Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1
  • 2
  • 3

TEMAT: wtyczki vst i vsti --- na slabsze komputery.

wtyczki vst i vsti --- na slabsze komputery. 2008/07/21 19:06 #1015

witam kolegow z forum. mam do was prosbe. pewnie w duchu dzisiejszych komputerow nie za bardzo na czasie ale dla mnie wazne :) czy moglibyscie podac nazwy wtyk, na slabsze komputery, ktore zra mniej pamieci iprocka niz te dzisiejsze. bede bardzo wdzieczny, niezmiernie wdzieczny.

moj sprzet to:
athlon 1.25 ghz
640 ramu
sound blaster live 5.1.

czekam na odp. z gory dziekuje za pomoc :))
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

O:wtyczki vst i vsti --- na slabsze komputery. 2008/07/22 04:14 #1024

  • Lucas Klauze
  • Lucas Klauze Avatar
  • Offline
  • Moderator
  • Posty: 366
  • Otrzymane podziękowania: 2
synth1 - jeden z najlepszych VA. W dodatku za free. W specyfikacji nie znajdziesz cudów, wygląd też Ci się może nie spodobać, ale wierz mi, że to maleństwo potrafi zwalać z nóg. Można kręcić niepowtarzalne brzmienia. Zużycie CPU sięgające zera =) Przynajmniej na moim Athlonie 1,7.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

O:wtyczki vst i vsti --- na slabsze komputery. 2008/07/22 16:20 #1030

  • Pietia
  • Pietia Avatar
  • Offline
  • Administrator
  • Życie jest jak muzyka po prostu płynie...
  • Posty: 4650
  • Otrzymane podziękowania: 184
Wtyczkę synth1 znajdziesz również w naszym dziale downloads.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

O:wtyczki vst i vsti --- na slabsze komputery. 2008/07/23 23:01 #1051

  • ryhard
  • ryhard Avatar
  • Offline
  • Doświadczony
  • Posty: 144
Generalnie jest tak że praca Live na wtyczkach Vsti zabiera dużo mocy procesora,
jesli masz za słaby sprzęt(komputer) powinneś pomysleć o wtyczkach typu NEXUS itp. są to wtyczki pisane przez najlepszych w tej branży i pochłaniających najmniej mocy procesora,
jest też kilka darmowych bardzo dobrych Vsti z małym poborem na moc procesora ale jest ich jak na lekarstwo.

pozdrawiam
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

O:wtyczki vst i vsti --- na slabsze komputery. 2008/07/23 23:24 #1052

  • Lucas Klauze
  • Lucas Klauze Avatar
  • Offline
  • Moderator
  • Posty: 366
  • Otrzymane podziękowania: 2
Chyba Cię pogięło. Nexus należy do jednej z bardziej wymagających wtyczek. Ale ty masz C2Q więc tego nie widzisz. Na moim Athlonie 1,7 o padach i arpach w Nexusie mogę pomarzyć. Jedynie jakiś bass czy kick. Jest bardzo mało wtyczek z dobrym brzmieniem i małym poborem mocy procesora. Synth1 należy do tej właśnie grupy.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

O:wtyczki vst i vsti --- na slabsze komputery. 2008/07/24 02:37 #1054

  • ryhard
  • ryhard Avatar
  • Offline
  • Doświadczony
  • Posty: 144
jesli dla Ciebie takie wymagania jak są podane poniżej to wysokie wymagania dla wtyczki vsti XXI wieku:

Pentium III 800 Mhz
512 MB RAM
Windows 2000/XP/Vista
VST 2.0 compliant host

to przepraszam ale coś tu nie pasuje (z całym szacunkiem dla synth1 i jej mozliwości )
tych 2 wtyczek w ogole nie można porównywać

zanim przesiadłem się na Core2 Q6600 pracowałem na Athlonie 64 3200+ i Nexus się spisywał bardzo dobrze ale żeby było śmieszniej to Ci napiszę że jeszcze wczesniej pracowałem na Athlonie 1800+ 512MB RAM również ta wtyczka nie sprawiała mi
żadnego kłopotu nawet na starym SB Live 5.1(K&K ASIO)
bez problemu odpalałem 3 Nexusy na raz + inne wtyczki i wszytko chodziło ok bez zacięć!

wymagania synth1 (Celeron 1.4)podane przez twórcę wtyczki wcale nie są takie małe jak na czasy kiedy została wyprodukowana

Ps.jesli czujesz róznice pomiędzy PIII 800 a Celeron 1.4 to wiesz o czym mówię

pozdrawiam
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

O:wtyczki vst i vsti --- na slabsze komputery. 2008/07/24 02:42 #1055

  • Lucas Klauze
  • Lucas Klauze Avatar
  • Offline
  • Moderator
  • Posty: 366
  • Otrzymane podziękowania: 2
Oczywiście, że nie można tych wtyczek porównywać. Nexus to zwykły rompler, a synth1 to syntezator. Różnica jest ogromna. Z resztą co ja się będę wypowiadał nie znam się z tego co widzę. Niech sobie koleś wypróbuje może mu będzie chodzić bez zacinek.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

O:wtyczki vst i vsti --- na slabsze komputery. 2008/07/24 12:21 #1062

  • Kranky
  • Kranky Avatar
  • Offline
  • Nowicjusz
  • Posty: 14
ryhard napisał:
żeby było śmieszniej to Ci napiszę że jeszcze wczesniej pracowałem na Athlonie 1800+ 512MB RAM również ta wtyczka nie sprawiała mi
żadnego kłopotu nawet na starym SB Live 5.1(K&K ASIO)
bez problemu odpalałem 3 Nexusy na raz + inne wtyczki i wszytko chodziło ok bez zacięć

No to żeby było śmieszniej, to ja mówię: nie wierzę ci.

Mam Athlona 1800+ oraz 768 MB RAM.
3 Nexusy + z3ta+/Vanguard/V-Station/coś_podobnego, powoduje "Showtek -Fuck The System", że tak powiem ;)
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
  • Strona:
  • 1
  • 2
  • 3
Zasilane przez Forum Kunena