Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: SampleTank VST - jak dokonać autoryzacji wtyczki?

SampleTank VST - jak dokonać autoryzacji wtyczki? 2011/03/01 00:14 #11424

  • małolat
  • małolat Avatar
  • Offline
  • Zbierający doświadczenie
  • Posty: 47
  • Otrzymane podziękowania: 2
Zanim zaczniecie się śmiać pomóżcie .Po długim czasie walki z wtyczką "SampleTank" (jestem z trochę starszego pokolenia gdzie jez.angielski nie był obowiązkowy - stąd min. moje kłopoty , człowiek wie co znaczy "fu...ale to do tej wtyczki raczej nie jest potrzebne :) ) Mój problem polega na tym że dostałem od producenta kod aktywacyjny i gdzieś go trzeba wpisać ale nie wiem gdzie.Dziękuję za każdą odpowiedź
Ostatnio zmieniany: 2011/03/01 20:31 przez Pietia. Powód: etycja tytułu
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

O:SampleTank VST - jak dokonać autoryzacji wtyczki? 2011/03/01 20:32 #11434

  • Pietia
  • Pietia Avatar
  • Offline
  • Administrator
  • Życie jest jak muzyka po prostu płynie...
  • Posty: 4665
  • Otrzymane podziękowania: 184
Witaj, nie posiadam aktualnie zainstalowanej wtyczki SampleTank VST - dlatego też nie mogę tego sprawdzić na żywym organizmie - ale sugeruję kliknąć w ikonkę kłódki zamieszczoną w lewym górnym rogu wtyczki (patrz screen) - z poziomu przywołanego okna dialogowego będziesz miał możliwość wprowadzenia numeru seryjnego otrzymanego od IKMultimedia.

sampletankauthorization.jpg


Pozdrawiam
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

O:SampleTank VST - jak dokonać autoryzacji wtyczki? 2011/03/01 21:06 #11443

  • małolat
  • małolat Avatar
  • Offline
  • Zbierający doświadczenie
  • Posty: 47
  • Otrzymane podziękowania: 2
Dzięki zaraz sprawdzę jeszcze raz dzięki
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

O:SampleTank VST - jak dokonać autoryzacji wtyczki? 2011/03/02 17:53 #11464

  • małolat
  • małolat Avatar
  • Offline
  • Zbierający doświadczenie
  • Posty: 47
  • Otrzymane podziękowania: 2
Moich kłopotów cd. :
Już go (SampleTank ) autoryzowałem ,za pomoc bardzo dziękuję .Chciałbym załadować barwy a coś nie mogę - myślałem że przez przycisk z napisem "import".No więc wcisnąłem a tam wyskakują napisy : s1000- 3000 i samples ( pierwsze pytanie : który ? ) Eksperymentowałem na jednym jak i na drugim .W obydwu przypadkach wyskakuje mi taka "windowsowa wyszukiwarka plików . I jak w tej wyszukiwarce zaznaczę pozycję z banku Sampletanka "instruments i klikan OK wyskakuje mi coś takiego (screen ) Co robię nie tak ? Będę wdzięczny za każdą podpowiedź .Dzięki
sampletank.jpg
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

O:SampleTank VST - jak dokonać autoryzacji wtyczki? 2011/03/02 18:23 #11468

  • Pietia
  • Pietia Avatar
  • Offline
  • Administrator
  • Życie jest jak muzyka po prostu płynie...
  • Posty: 4665
  • Otrzymane podziękowania: 184
1. Kopiujesz pliki z brzmieniami do wybranej lokalizacji (C:\Program files\IK Multimedia\SampleTank 2.x\Instruments)
2. Klikasz w przycisk pref

st2vst_preference.jpg



3. Wskazujesz folder instruments klikając na przycisk browse
4. Klikasz OK
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

SampleTank 2011/03/02 22:11 #11474

  • małolat
  • małolat Avatar
  • Offline
  • Zbierający doświadczenie
  • Posty: 47
  • Otrzymane podziękowania: 2
Jeszcze raz dziękuję - ta wtyczka to jeden z moich ulubieńców .Filmik na You Tube mnie do miej przekonały chodź nie znalazłem tam rzeczy o które pytałem na forum Jeszcze raz dziękuję
Ostatnio zmieniany: 2011/03/02 22:19 przez małolat.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

O:SampleTank VST - jak dokonać autoryzacji wtyczki? 2011/03/04 13:04 #11517

  • małolat
  • małolat Avatar
  • Offline
  • Zbierający doświadczenie
  • Posty: 47
  • Otrzymane podziękowania: 2
Teraz to już trochę przeginam .Ale nie wiem gdzie leży wina i przyczyna .Znalazłem nawet w sieci odpowiedź na moje pytanie i nie wiem co robię źle .Chodzi mi o załadowanie własnych próbek (sampli ) do samplera .
**********************
Jak najbardziej mozliwe.
Na czerwonym panelu po prawej stronie masz guzik IMPORT
Wybierz opcje Samples,kliknij w nia.Teraz wybierz wave ktory Cie interesuje
Nacisnij pusty kwadracik obok nazwy pliku wave ktory chcesz odpalic,nacisnij Convert,zapamietaj gdzie to zapisales i jazda,teraz mozesz grac tym dzwiekiem z Sampletanka.
Pozdrawiam.
i postępuję jak tam napisane a efekt jest taki (screen)
Bez_tytu__u_1.jpg
Dziękuję za każdą podpowiedź
Ostatnio zmieniany: 2011/03/04 13:06 przez małolat.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

O:SampleTank VST - jak dokonać autoryzacji wtyczki? 2011/03/04 13:22 #11518

  • N.E.X.
  • N.E.X. Avatar
  • Offline
  • Expert
  • Posty: 2600
  • Otrzymane podziękowania: 330
Wydaje mi się, że tu może chodzić o to jaką próbkę chcesz załadować.

Pojedynczy dźwięk czy całą listę ponumerowanych nut jedna po drugiej?

SampleTank zwraca Ci komunikat, że nie może załadować podstawowej nuty i ustawić innych jedna po drugiej.

Jak to ustawić? Nie wiem, bo nie wgrywam do tego samplera własnych brzmień ;).

Myślę, że to może mieć coś wspólnego ustawieniem poniżej "Root Note From:" - zmień na sample. Może to coś da.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
Zasilane przez Forum Kunena